« My pen needs enlargement... | Main | Hikayat Limau Purut : Bang, kat sini boleh tukar duit raya tak? »

02/05/2008

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

AQisH

duhh...berderauuu baca citer ni lah..rasa mcm nak kapak kan jer mak dia tu tau..isshh..mmg budusss punyer mak @#%#$^#%^%$&%^&..!! ooppss..teremotional lak:-p

razali

[this is good] Loo...Jangan cakap gitu woi.... anak orang buang dalam beg plastik, tepi jalan, dalam longkang. Tak pernah dengar orang buang BMW... Rm2000 sebulan wooo. The pasangan was melayu tetapi I bet one with kapak also a Melayu... So have have both...

AQisH

alaa abe li..duit boleh carik...anak tu kan harta jugak..sedih klu citer nih betol² terjadi..dunia akhir zaman kot eh..tu pasal org lebih syg keta dari anak:(

faeeza


betoila laki sayang kreta dari anak...mak i ada cerita ada sorang lelaki kat umah dia pukul tangan anak dengan pokok duri apatah sebab seret basikal sampai calar kreta perdana bapak dia..Last2 tangan anak tu kena potong sebab duri banyak sangat masuk dalam daging dan menyebabkan daging tangan tu terkena infection...bapak tu mesti nyesal seumor hidup dialah...


rehot

bapak dia lagi suka kot sebab anak dia tak bole nak calarkan keta dia lagi... :D

Berisman

[this is good] Great story!
saya cadang Dato Menteri besar Selangor buat satu majlis penyampian hadiah "Bapak Misali" kpd bapak budak tersebut dgn hadiah satu hadiah sebilah Kapak

Niterider Sapphire

Tu baru kunci tertinggal dalam kereta, cemmana pula kalau si anak gi sembunyikan kunci rumah pasal nak main sorok-sorok pasal tak dak orang nak main ngan dia?

Bapak Misali dapat Kapak, LOL!! That's a good one!! Bapak Misai dapat apa? Gunting?

I wonder where everybody keep their spare keys anyway.. close by atau tertinggal kat Meru gak? In my case.. ada kat Penang.. LOL!!

The BlueTie

ini cerita agak kelasik la. Beemer tertinggal kunci dalam, camna depa kunci pintu tu in the 1st place? unless doorlock remote & kunci tu duk asing2, tak pnah dibuat org....Tapi utk hangatkan isu apa2 je la alasannya.

saja sambung sendaloka, If bapak misai dpt gunting, bapak ayam dapat teloq...

I suggest simpan spare key on-line dlm Flickr ke... senang je download if hilang...hehehe

 

AQisH

ehh betol eh citer tu faeza..i ada dpt emel psl tgn anak dia kena potong tu..i punyer ler nangis bila baca..geram sakit ati sgt..i bab² anak ni serabuk peruk (bak kata org kelate) sket..kdg² rasa cam over protective pon ada:-p

sokong gak lah award kapak bagi kat BAPAKK budak tu..jauh sgt letak spare keys sapa soh..azhari yg u pi tinggal kat penang lak pesal :-p

Niterider Sapphire

LOL @ simpan spare key kat flickr.... boleh jugak cuba kalau ada printer 3D.

Sajer jer gatal tinggalkan kat Pg... padahal lupa...

Affy

in the first place... mcm mana depa boleh terkunci anak dlm kete.... bakpo la budoh sgt... yeah... limau purut memang besar peranannya dlm cite nie....

Niterider Sapphire

Agak nyer, budak tu saja gatal test car lock, mungkin dia tau child lock tu memang tak leh bukak belah dalam so dia try lock kat depan, kena plak mak bapak dia keluar dari kereta kajap pasal panas... al kisah nyer lah kot...

PIPS Guy

Bro, ni cite based on true story ke buatan? Hayoooo

Niterider Sapphire

Your guess is as good as mine. Wallahualam.. Now which part of the first sentence you don't get it? :P

tsue ahmed

esok budak tu besar, kalu dia tak kebudusan mak dia, mesti dia kecik hati

Niterider Sapphire

You never know the kebudusan will flow in the family, but let's hope this to be a lesson that would never repeat.

razali

Dia ingat nak ajar guna kaedah `do onto others what others do onto you' calar badan anak kerana calar badan Perdana. Lupa dia bahawa calar perdana boleh di baiki. calar badan anak macam anak calarkan kereta..akhirnya kena potong. Jika di `do onto you' balik...potong tangan die apa agaknya????

Ini macam Azhari cakap...Guna Akai...

Dalam hal ini gender bukanlah masalahnya tetapi kestablisan emosi dan kewarasan fikiran. Lelaki dan popuan sama jer kan?? Cuma cara masing-masing menzahirkan emosi agak lain...

Leila

bongok tul la parents budak tu, baik xyah beli kereta BMW kalau camtu xpun xyah ade anak.. dah xreti jaga sgt

Niterider Sapphire

A baby doesn't come with a manual, a car does... Rasa nyer couple nih dah tersalah concept kot.

The comments to this entry are closed.